Ezek érdekeltek a héten - linkcsokor #1

2017. február 03. 10:32 - haligalibarbara

Nem biztos, hogy minden héten, de időnként összegyűjtöm azokat a dolgokat, amiket a neten láttam és tetszettek. Íme az első linkcsokor:

p1313162.JPGFotó: Haligali blog

A Passion Passport Instagramja utazók és mondjuk, hogy felfedezők gyűjtőoldala. A #passionpassport taggel bárki feltöltheti bombasztikus utazós képeit.

Előttünk pár nappal járt épp ezen a szigeten Harkányi Árpád és felesége. Ők azok, akik egy gigahosszú világjárást toltak nászút gyanánt. Írtak egy beszámolót, amiben nekünk is volt pár új infó. 

Kezdésnek épp megfelelő cikk az azori konyháról

Pernilla Stalfelt svéd szerző gyerekkönyvei, aki a legrázósabb témákat dolgozza fel gyerekeknek, elképesztő bátorsággal, ötletességgel és humorral. (Itt egy kritika róla, itt pedig egy 15 perces videó, amiben dánul végigmutogatva olvassák fel az egyik könyvét - úgy is szórakoztató, hogy egy szót sem értek belőle.)

Ez a pompás magyar mini designcég, ami hulladékminimalizálással és csupa természetes alapanyaggal dolgozva készít környezetbarát bútorokat. Ja, és emberbarát is, nincs benne semmi káros anyag.

Egy app, amivel pikk-pakk digitalizálhatod a papírképeidet (még nem töltöttem le, ha valakinek van tapasztalata róla, kommenteljen!)

Az egyik kedvenc rendezőm, az iráni Asghar Farhadi, most Az ügyfél című filmjét jelölték az Oscarra a legjobb idegen nyelvű filmek között (pazar film, akárcsak a Nader és Simin – Egy elválás története, érdemes megnézni mindkettőt). Aztán ez a hirtelenszőke amcsi elnök vízumtilalmat kiáltott ki egyebek mellett az irániakra, majd Farhadi esetében a tilalmat feloldották, mire ő közölte, hogy most már megtehetné, akkor se utazna el az Oscar gálára. A New York Times-ba írt egy ilyen kulturált, okos indoklást.

Olyan olcsó itt a yamgyökér, mint a krumpli. Ezt a végtelenül egyszerű, és finom receptet szépen meg is csináltam. A yamgyökér édesburgonyával is helyettesíthető.

A braziloknál a mobiltelefon celular, a portugáloknál telemóvel; a brazil fagyi sorvete, Portugáliában gelado. Még néhány különbség itt.

És ez a fantasztikus videó, ami összecseng Farhadi szövegével és ami alapvetően egy dán tévécsatorna (!) reklámja (!). Direkt nem hasonlítom össze a magyar tévécsatornák szellemiségével háháhááhháháá. (Amúgy csak engem emlékeztet a szintén dán Dogville-re?)

komment
Címkék: linkcsokor

A bejegyzés trackback címe:

https://haligali.blog.hu/api/trackback/id/tr5512176864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása