Végre egy szerethető White party

2017. augusztus 07. 18:40 - haligalibarbara

Szombaton rendezték meg Ponta Delgadában (Sao Miguel sziget továbbra is) a White Ocean Partyt. Kicsit ódzkodtunk tőle a magyar white partikat ismerve, de kiderült, hogy ez egy olyan tisztességes utcai buli, aminél az ember maga sem tudna jobbat kitalálni. Pedig ez még csak a második ilyen esemény volt (tavaly rendezték az elsőt), és ami még megdöbbentőbb: állítólag a helyi önkormányzat valamelyik szerve találta ki. Az egész belvárost felölelte, fél nyolckor kezdődött és éjjel 4-ig tartott. Mi értelemszerűen (kisgyerekes szülők mindennemű segítség nélkül) kb. kezdésre érkeztünk és fél 12-kor mentünk haza azután, hogy 11-kor úgy kellett elvonszolnunk a Jamiroquai-ra önfeledten táncoló két és fél éves kislányunkat az egyik kisszínpad elől.

utca.jpgÖsszes fotó: Haligali blog

Miért volt szuper?

  • csodálatosan feldíszítették az egész várost reciklált polipokkal, medúzákkal, bambuszból készült delfinekkel, kagylókkal, teknősökkel - őrült kreatív és semennyire sem vásári-gagyi volt az egész

  • telepakolták a belvárost rengeteg színpaddal és DJ-pulttal, de voltak nyugalmas szigetek is

  • tökéletesen komolyan vették a fehér színt, még a hangszórókat is bevonták fehérrel. A lakosság (becsléseim szerint 80% helyiek - 20% turisták, de ezt nem tudhatom teljes bizonyossággal, ugye) is komolyan vették a felhívást és szinte mindenki fehérbe öltözött

  • az éttermek kitelepültek az utcára (nyilván mindenki fehér abrosszal) és őrületes volt a dínomdánom

  • TÖK JÓ VOLT A ZENE!! Felfoghatatlan! Tömegeknek szóló ingyenes utcai ünnepélyen tök jó zenéket játszottak!!! Szuper volt az is, aki britpop-feldolgozásokat játszott, az is, aki portugál rockzenekarok számait játszotta, az is, aki a saját rockzenekarával lépett fel, a latin-feldolgozás zenekar is tök jó volt, plusz a dj is, aki house-t és technót tolt, az egy szál gitáros duó és nem utolsó sorban a hatalmas önbizalmú, kb. 150 kilós MPB-ben nyomuló brazil énekes is szuper volt. És korrekt zenéket tettek be a koncertek közé is (lásd Jamiroquai)
  • élvezhetően voltak hangosítva a színpadok, mérettől függetlenül (oké, egy kisgyereknek kicsit túl hangosak voltak)

  • szuper volt a streetfood (bár nem volt sokféle). Mi a Sao Miguel-i agrárkamara közmondásosan fantasztikus marháját ettük, életem legjobb streetfoodja eddig (ezt a logót kell keresni, ha valaki legközelebb helyi népünnepélyen vesz részt)

  • nem lepték el az eseményt a gagyiárusok

  • teljes biztonságérzete volt az embernek, pedig rendőrt vagy biztonsági embert nem is láttunk

  • nyilván volt tömeg, amitől mi az elmúlt fél évben teljesen elszoktunk; de ennek ellenére teljesen oké volt kisgyerekkel, elég figyelmesek itt az emberek. Amikor fél 12 körül ballagtunk hazafele, még a mienknél jóval kisebb gyerekekkel is csapatták egy csomóan az utcákon

  • és mindezek eredményeként pompás volt a hangulat, simán maradtunk volna hajnalig. Meg is beszéltük, hogy mindenképpen augusztusban térünk majd ide vissza, még ha ez is a legturistásabb hónap is.

    hableany.jpgHableány a főtéren, alatta italmérő pult
    lufi.jpg
    delfin_2.jpgKésőbb a delfin felkerült egy lámpaoszlopra
    img_20170807_113523.jpgkagylo.jpgbalna_1.jpgTotális meta: bálnaruhás kislány bálnapadon
    dj.jpgA legfantasztikusabb DJ-pult, ráadásul a kikötőre néz
    szobor_1.jpgVilágító medúzák
    vilagit.jpgcsoport.jpglufik.jpgfeher.jpgMár kb. egy héttel korábban minden kirakatban csak fehér cuccok voltak
    bloggg.jpg
    dancin.jpgEgyedül táncolt - kb. négyéves kislány
    teknos.jpgTeknős fehér hortenziából
    bra.jpgA legnagyobb önbizalmú brazil énekes, akit valaha láttam

    És végül: így lehetett viccelődni a kagylóval (kattintásra elindul a videó):

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haligali.blog.hu/api/trackback/id/tr6612726278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása