Ilyen szuper baba-mama szobát nem láttam még, főleg nem plázában

2017. február 06. 10:59 - haligalibarbara

Sosem gondoltam, hogy valaha lelkendező szöveget fogok írni egy plázáról, de most mindjárt ez történik. Úgy látszik, ilyen banális élmény miatt is el kellett utaznunk ide, az Atlanti-óceán kellős közepére.

Az Azori-szigetek legnagyobbikán, Sao Miguelen van a szigetek közigazgatási központja, Ponta Delgada, amiben van egy pláza (szerintem kb. az egyetlen Lisszabon és New York között). Eszembe se jutott volna felkeresni, ha az érkezésünk után nem sokkal tönkre nem megy a közel húszéves futócipőm, amit még Minnesotában vettem nagyon fiatalon, aztán majdnem két évtizedre elfelejtettem, aztán hirtelen eszembe jutott, most meg hopp, tönkrement. De elég a gasztroblogok receptfelvezetéseit meghazudtoló oldalági sztoriból, térjünk a tárgyra.

Ez a pláza nemcsak, hogy nagyon bájosan aknázza ki a a bálnákban és az óceán-közeli létben rejlő lehetőségeket (ráadásul teljesen tisztességes ételeket kínál tisztességes áron), hanem itt találkoztam a világ legjobb baba-mama helyiségkomplexumával, ami ráadásul teljesen ingyenes (pont a napokban olvastam, hogy mennyire hiányolja ezeket egy végre kimozdulni tudó anya, és teljesen egyetértek vele).

Véletlenül sétáltam el mellette és láttam meg, amint egy apa komótosan pelenkázta gyerekét, aztán ebéd után mi is kipróbáltuk. Szerencsére ekkor nem volt ott senki, csak mi, ezért nem gondolták, hogy valami különleges perverzió miatt ugrálom körbe és fotózgatom lelkendezve.

Amúgy a pláza beltéri, ugyancsak ingyenes játszótere is zseniális, Haligali Junior napokig emlegette, mígnem ezt az emléket felül nem írta egy csaláncsípés - az előbbiről is írok majd. Most lássuk a pelenkázóblokkot:

img_20170131_150611.jpgA felirat az, hogy Pelenkázó, de mint lejjebb kiderül, sokkal több annál. A bejárata akkora, hogy simán befér rajta egy babakocsi.
img_20170131_145758.jpgA kisdedek alá tehető puha papírtekercsből (jobbra a falon) bárki annyit használhat, amennyit akar.
img_20170131_145524.jpgTeszteltük, remek volt!
img_20170131_145820.jpgVan egy külön részleg egy szép tiszta mikróval és több etetőszékkel is. Ja, és ez plázazene-mentes terület, aminek a jelentőségét mindenki tudja, akinek kisgyereke van!
img_20170131_145811.jpgEgyrészt gondolom, itt is lehet enni, másrészt nagyobb testvéreknek kellemes ülőhely.
img_20170131_150624.jpgEz a legzseniálisabb: egy kis munkaállomás-szerű, diszkrét gipszfalakkal elkerített terület szoptatáshoz, sárga bőrkanapéval.
img_20170131_142231.jpgÉs mindezt még lehet fokozni: sajnos homályos lett a kép a szomszédos helyiségről, ami egy kis gyerekfürdőszoba, alacsony vécékkel és kézmosókkal, és még az előzőeknél is izgalmasabb tengeri designnal. Ha most tértem volna át a szobatisztaságra, egy ilyen hely után eszembe sem jutna többé a pelenka. Viszont a felnőtt vécék szimbólumai is olyan viccesek, hogy le kellett fotóznom őket.
img_20170131_142245.jpg

 Különösen vicces a kicsit kopaszodó, vízalatti férfi.

(A blogot itt tudod követni a Facebookon, itt pedig még több kép az Instán)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haligali.blog.hu/api/trackback/id/tr3012183456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása