Mit tegyünk a tömbbé száradt zabkásával? Csináljuk meg banánorrú Mozartnak!

2017. február 18. 11:09 - haligalibarbara

Utálok pazarolni, főleg ételt. Amióta gyerekem van, még jobban utálok pazarolni (ezért bizonyára a Magyar Államkincstárnak is hálás lehetek, hiszen az elmúlt hónapokban ő is erre kondicionált szerény, szimbolikus juttatásaival). Igyekszem hát nem pazarolni, inkább adni egy második esélyt a konyhai maradékoknak valamint hónapok óta arról tréfálkozunk Mr Haligalival, hogy Maradékok művészete címmel kellene szakácskönyvet írnom. Specialitásom a mindenféle maradék felhasználásával készült hamis rizottó, de például zabkreációkkal és frittátákkal is sokat szoktam kísérletezni.

img_20170217_101228.jpgFotó: Haligali blog

Ellenben nincs elég gasztroönbizalmam, így a Maradékok művészete szakácskönyv egyelőre marad fantazmagória, ide viszont posztolok néha ilyen jellegű képeket rövid szövegekkel (elsősorban magamnak, hogy meglegyen).

Mt tegyen például az ember, amikor reggel arra ébred, hogy az előző nap elkészített fahéjas-szárított gyümölcsös zabkásája egy tömbben ragadt bele a lábos aljába, és alig hajlandó kijönni? Nos, SEMMIKÉPP SE DARABOLJA FEL!!! Hirtelen mozdulattal fordítsa inkább fejre egy tányérra, használja ki egy banán görbületeit és készítsen neki vicces arcot. A haja lehet natúr joghurt, de ennél persze tovább is lehet cicomázni. Most csak egy egyszerű Mozart-fej volt a cél.

A három perces konyhai DIY jutalma hangos kurjongatással kísért öröm lett, és majdnem mindet elfogyasztotta az amúgy rapszodikusan étkező, kétéves H. Junior.

Mit tartalmaz?
- víz
- zab
- szárított füge feldarabolva, belefőzve
- fahéj

A díszítés:
- banán
- natúr joghurt

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haligali.blog.hu/api/trackback/id/tr2912269942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása